Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Realitatea TV, ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea, el apreciind ca declaratia lui Traian Basescu in care acesta a folosit sintagma "Prorumbacu, Porumbelu" nu poate fi calificata si cerand sefului statului sa formuleze in mod oficial acuzatii.

"Initial, am socotit ca e o categorisire zoologica, asa cum domnul Basescu obisnuieste sa faca cu toti adversarii sai politici. Niciodata nu am colaborat cu fosta Securitate si nu am avut vreo relatie de vreun fel. In calitate de candidat la Parlamentul Romaniei si la presedintia Romaniei, de fiecare data am fost supus examenelor CNSAS. Nu a existat niciun fel de element legat de relatia mea cu fosta Securitate", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

El i-a cerut presedintelui sa faca oficial si clar acuzatii, mentionand ca in caz contrar, devine clar ce fel de personaj este Traian Basescu.

"Ceea ce a facut domnul Basescu aseara nu poate fi calificat pentru ca aceasta poveste cu Porumbacu a circulat in mediile de internet sub anonimat in cursul campaniei electorale. Nimeni nu a indraznit sa formuleze vreo acuzatie sau vreo suspiciune impotriva mea", a spus Antonescu, citat de MEDIAFAX.

  • Acuzatiile lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a catalogat, joi, la TVR 1, drept "admirabila" alianta dintre PNL si PC, vorbind despre "Felix cu Porumbacu, Porumbelul (...) cu domnul Crin Antonescu".

La remarca realizatorului emisiunii potrivit careia se vede o coeziune pe frontul opozitiei, Basescu a intervenit cu observatia: "Admirabil!".
In timp ce moderatorul emisiunii invoca pactul de colaborare intre PNL si PC, Basescu a intervenit din nou, spunand: "Felix cu Porumbacu, Porumbelul, sau cum, cu ... nu stiu...aaa, cu domnul Crin Antonescu, da".

Intrebat despre faptul ca se vehiculeaza inclusiv initierea unei noi proceduri de suspendare a presedintelui, Basescu a spus: "S-a ajuns cu chestiunea asta cu suspendarea presedintelui ... oricine face o majoritate zice ca il suspenda pe presedinte. Eu cred ca avem o Constitutie foarte clara: spune, daca presedintele incalca Constitutia si nu oricum, grav. Pentru ca suspendarea presedintelui nu e o joaca de copii sau o joaca pe care o stabileste Felix cu Crin Antonescu, cu Ponta si cu Iliescu si, hai, sa-l suspendam pe presedinte. Devenim un stat lipsit de credibilitate. Dar nu asta este problema. Eu cred ca ei procedeaza corect. Stanga trebuie sa fie unita (...) Cred ca este normala o consolidare a stangii. (...) Deci cred ca este un lucru bun, care va da coerenta opozitiei. Romania are nevoie de o opozitie care sa vina cu solutii alternative la solutiile acutalei guvernari".

Ce contine acordul secret dintre Crin Atonescu si Dan Voiculescu?

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.