Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii, cere amanarea sedintei de constituire a noului CSM, programata pentru vineri, pe motiv ca legalitatea validarii noilor membri este contestata la Curtea Constitutionala.

"Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, in calitate de membru de drept al CSM, a transmis joi, catre Consiliul Superior al Magistraturii si Inalta Curte de Casatie si Justitie, solicitarea de amanare a sedintei de constituire a CSM, prevazuta pentru data de 7 ianuarie 2011. In cuprinsul scrisorii se subliniaza ca trebuie avut in vedere faptul ca insasi legalitatea validarii de catre Senatul Romaniei a listei membrilor alesi si numiti ai CSM este contestata la Curtea Constitutionala, cu termen de judecata in data de 19 ianuarie 2011. In acest context, se propune ca sedinta de constituire sa fie fixata pentru data de 20 ianuarie 2011", se precizeaza intr-un comunicat de presa de joi al Ministerului Justitiei, transmite MEDIAFAX.

Predoiu isi sustine cererea prin "argumente ce decurg din economia prevederilor Legii 317 din 2004", din care, in opinia ministrului, rezulta ca Parlamentul "a conceput o perioada de maximum 30 de zile in vederea organizarii CSM, termenul calculandu-se de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Hotararii Senatului de validare si alegere a membrilor CSM".

Basescu cere amanarea alegerilor pentru conducerea CSM


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.