Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB), Andrei Marga, considera ca Legea Educatiei a fost o facuta pentru a crea din profesori si directori de scoli agenti electorali pentru presedintele Traian Basescu.

Marga a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca cele mai gresite masuri din invatamantul superior s-au luat in mandatele de presedinte ale lui Traian Basescu de catre oamenii pe care acesta i-a numit in functii.

"Traian Basescu, in mod evident, se teme de alegerile viitoare, si atunci, din timp, isi ia masuri sa creeze agenti electorali. Legea Educatiei este o lege facuta pentru a transforma cat mai multi profesori si directori in agentii sai electorali. Traian Basescu a stricat sistemul si acum crede ca il salveaza cu aceasta lege, desi cele mai gresite masuri din invatamantul superior s-au luat in mandatele sale de catre oamenii pe care el i-a numit", a spus Marga.

Educatia lui Basescu: Fara fabrici de diplome

Potrivit rectorului UBB, toate ideile noi pe care le citeaza seful statului legate de descentralizarea invatamantului, raspunderea publica a universitatilor, abolirea vechimii sau ierarhizarea universitatilor "sunt cuprinse in reforma Marga".

"El adauga un lucru nou, si anume politizarea invatamantului", a spus Andrei Marga.

Acesta i-a sugerat presedintelui ca atunci cand vorbeste de plagiat si de nepotism sa caute in Comisia prezidentiala si in propria familie.

"In Comisia prezidentiala sunt plagiatorii, poate gasi exemple acolo. Daca vrea sa aplice Legea, sa o aplice in primul rand Comisiei prezidentiale. Legat de nepotism, ce exemplu mai elocvent avem decat faptul ca Basescu si-a facut o odrasla agramata parlamentar european? In ce tara a Europei s-a mai intamplat acest lucru?", a mai spus Marga.

Rectorul UBB considera ca la mijloc este "o ticalosie" a lui Traian Basescu, seful statului urmarind sa mobilizeze tinerii asistenti sau lectori impotriva profesorilor si decanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.