Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, joi, la RFI Romania, ca, daca vor fi necesare noi masuri de austeritate in anul 2011, atunci inseamna ca anul 2010 a fost "ratat".

"Masurile care au fost luate in 2010, dupa parerea mea, in general au fost corecte. Bineinteles ca tot timpul am avut discutii privind protectia sociala. La urma urmei, cred ca s-a ajuns la niste masuri prin care am reusit sa asiguram o protectie minimala celor nevoiasi si aici a avut un rol destul de mare inclusiv UDMR", a declarat Marko Bela la RFI, potrivit MEDIAFAX.

El a adaugat ca, daca ar face un inventar al acestor masuri, ar zice ca "totusi au existat destul de multe ezitari", guvernantii nefiind de fiecare data destul de operativi.

"In astfel de cazuri, masurile trebuie sa fie luate cat mai repede si cat mai ferm, daca esti convins ca este nevoie de ele. Deci, reprosul meu s-ar referi la aceste ezitari. Pe de alta parte, foarte putin ne-am ocupat anul acesta de problema investitiilor si a stimularii economiei. Avem o anumita intarziere din acest punct de vedere. Masuri care sa stimuleze economia si intreprinzatorii. In astfel de situatii, numai prin masuri de restrictie nu poti obtine rezultate"
, a afirmat liderul UDMR.

Vicepremierul a mai spus ca, daca masurile luate in anul 2010 au fost corecte, atunci n-ar trebui sa fie nevoie de noi masuri de austeritate in anul 2011.

"Daca totusi ar fi nevoie de asa ceva, eu cred ca acest lucru ar insemna ca am ratat anul 2010. Eu sunt convins ca nu vom avea nevoie de noi restrictii in cazul veniturilor, salariilor, pensiilor, in anul 2011 si UDMR nici nu-si mai poate asuma astfel de masuri. Acest lucru ar insemna ca am actionat gresit in 2010"
, a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.