Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, ca legea Bugetului de stat pe anul 2011 si Legea Salarizarii unitare sunt constitutionale.

Deputatii liberali au depus, joi, sesizarea de neconstitutionalitate privind legea Bugetului de stat pe anul 2011.

Curtea Constitutionala a luat in discutie si sesizarea formulata de 53 de parlamentari PNL privind legea salarizarii unitare. Senatorii liberali au contestat incalcarea normelor constitutionale privind procedura de legiferare a legii privind salarizarea prin asumarea raspunderii Guvernului.

  • Dezbaterea pe Educatie se amana

Curtea Constitutionala a amanat pentru 4 ianuarie, decizia cu privire la sesizarile opozitiei, dar si ale presedintelui Senatului privind Legea educatiei, transmite MEDIAFAX.

Judecatorii constitutionali amanasera in 23 decembrie, pentru marti, discutarea acestor sesizari privind Legea educatiei.

Deputatii opozitiei au invocat mai multe articole din lege care ar incalca prevederile Constitutiei, majoritatea referindu-se la invatamantul in limbile minoritatilor nationale, la autonomia universitara, la incompatibilitatile impuse rectorilor si la modul de reglementare a patrimoniului unitatilor de invatamant particular si confesional, despre care semnatarii afirma ca ar institui o nationalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.