In perioada 1-30 septembrie a.c., Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a monitorizat opt posturi de televiziune si cinci de radio pentru a verifica daca se respecta sau nu dispozitiile Deciziei CNA privind asigurarea informarii corecte si a pluralismului politic.

In vizorul CNA au intrat principalele emisiuni de stiri, dezbatere, divertisment ale posturilor TVR 1, Antena 1, Prima TV, PRO TV, Realitatea TV, B1 TV, National TV, OTV, Radio Romania Actualitati, Europa FM, INFO PRO, National FM, Radio Guerrilla. Una dintre concluzii a fost ca in septembrie durata ocupata de informatiile politice in principalele editii ale emisiunilor de stiri a crescut sensibil in raport cu lunile de vara. Avand in vedere principiul celor trei treimi, se constata ca reprezentantii opozitiei au beneficiat de timp mai redus la TVR 1 (28,7%) si mai extins la OTV (64,7%), Prima TV (44,5%) si Antena 1 (41,5%).

Cea mai mediatizata personalitate politica, din punct de vedere al numarului de aparitii si al duratei acestora, ramane Traian Basescu, urmat de Calin Popescu Tariceanu (numar de aparitii) si de C.V. Tudor (durata aparitiei). S-au constatat si anumite dezechilibre in cadrul emisiunilor de dezbateri difuzate de TVR 1 - 18/7 (raport Putere/Opozitie), Realitatea TV (47/28) si OTV (11/32). La radio, premierul a fost cel mai mediatizat. Posturile de radio Romania Actualitati, Radio Guerrilla, Info Pro au mediatizat cel mai mult puterea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.