Ion Iliescu si Petre Roman ies impreuna in lume. Maine, cei doi se vor afla la Pitesti, pentru a participa la un simpozion in cadrul Universitatii "Constantin Brancoveanu" despre starea sociala in Romania si rolul stangii. Imediat dupa aceea, Petre Roman ii va prezenta cartea lui Ion Iliescu, "Viata politica intre violenta si dialog", pe care fostul presedinte al Romaniei si-o va lansa si in capitala judetului Arges.

Tot impreuna, Ion Iliescu si Petre Roman vor veni si in fata presei, dupa pranz, pentru a raspunde curiozitatii ziaristilor. Ion Iliescu ne-a declarat ca actiunea sa nu are nimic politic in ea care sa reprezinte concurenta la PSD, dar ca face parte din proiectul sau de coagulare a stangii politice din Romania.

Impreuna cu Petre Roman, Ion Iliescu a lansat polul social, o varianta romaneasca a maslinului italian, sub umbrela careia ar urma sa se adune toti cei care au convingeri de stanga. Ion Iliescu a apreciat din nou ca, in timp ce dreapta s-a organizat foarte bine la nivelul societatii civile, stanga a ramas disipata, evoluand mai bine in plan politic decat in planul civil, iar demersurile sale sunt tocmai in ideea de a echilibra aceasta parte a activitatii organizatiilor reprezentand societatea civila.

Actiunea sa vine exact intr-un moment in care in PSD sunt tot mai multe voci nemultumite de activitatea actualului presedinte, Mircea Geoana. Cu toate astea, Ion Iliescu a staruit in a spune ca, prin actiunile sale, nu intentioneaza deloc sa submineze autoritatea actualului sef al PSD.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.