Presedintele Traian Basescu a anuntat, marti seara, ca viitoarea comunitate de informatii va fi in subordinea CSAT, iar consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala va coordona aceasta structura. "Va fi formata din analisti detasati de la toate serviciile si consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala va fi cel care va fi responsabil de functionarea acestei structuri, care nu este o structura institutionala, o structura activa. Este o structura de analiza a informatiilor", a explicat Basescu.

El a spus ca s-a gandit la persoana care va ocupa postul de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala, post ramas vacant de la plecarea, in decembrie 2004, a lui Vasile Blaga. Basescu a refuzat sa spuna numele persoanei la care s-a gandit, precizand doar ca este vorba de ,un personaj politic". Seful statului a mai aratat ca, in acest an, a trecut in rezerva 82 de generali din structurile militare si 29 din cadrul Ministerului de Interne.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.