Calitatea invatamintului superior, acesta este capitolul pentru care ministrul demisionar Mircea Miclea a cerut cei mai multi bani de la buget, adica 14.000 de miliarde de lei

Ministrul Educatiei, Mircea Miclea, a cerut pentru anul 2006 un buget de 34.500 de miliarde de lei. Dar a primit de la guvern doar 20.000 de miliarde de lei, suma care l-a nemultumit si l-a determinat sa-si dea demisia. Cea mai mare suma pe care miza Miclea era de 14.000 de miliarde de lei, pe care voia sa o investeasca in calitatea invatamintului superior, dar si in finalizarea lucrarilor pentru amenajarea spatiilor din universitati si in dotarea bibliotecilor.

Din suma de 20.000 de miliarde pe care Miclea a primit-o, invatamintului superior i-ar fi revenit doar 8.000 de miliarde de lei. "In 2005, am avut 9.500 de miliarde de lei pentru acest domeniu, mai mult fata de ce ne-au dat pentru anul urmator. Nu stiu ce vom face, insa nu vom renunta la nici un program si nici nu vom incerca sa cirpim sistemul", a precizat Dumitru Miron, secretar de stat pe invatamintul universitar.

Boc alege ministrul Educatiei

Partidul Democrat nu are, deocamdata, un om pentru scaunul de ministru al Educatiei. Reprezentantii PD sustin ca e destul de greu sa-l convinga pe Mircea Miclea sa revina asupra deciziei si astfel cauta un alt om. "Vom decide luni cine va fi ministrul Educatiei. Este exclus sa fie unul dintre cele doua nume avansate deja in presa: Cristian Radulescu si Cezar Preda", spune Emil Boc, presedintele PD. Adriean Videanu, vicepresedintele PD, sustine ca astazi, inaintea sedintei de guvern, se va rediscuta bugetul educatiei. "Vom cere mult mai mult, oricine ar veni ca ministru nu se poate descurca doar cu suma data. Vom cere mai multi bani, astfel incit sa ajungem undeva spre 6% din PIB", spune Adriean Videanu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.