Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, dupa intalnirea PSD-PNL-PC, ca opozitia a convenit depunerea in comun a motiunii de cenzura pe Legea salarizarii si amanarea votului dupa 31 decembrie.

Ponta a spus ca PSD, PNL si PC au stabilit ca la momentul discutarii calendarului dezbaterii si votului motiunii de cenzura care va fi depusa dupa anagajarea raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii unitare sa sustina amanarea votului pentru inceputul lui 2011, scrie MEDIAFAX.

"Avem ca obiectiv principal ca data de 31 decembrie sa se implineasca fara adoptarea Legii salarizarii, pentru ca Guvernul Boc sa faca ce a promis, revenirea la salariile reduse sa aiba loc cu adevarat, dupa care Legea salarizarii sa intre in vigoare, nu pe salariile deja reduse, pentru ca asta este o escrocherie la adresa bugetarilor",a afirmat el.

Ponta a mai precizat ca partidele din opozitie au convenit discutarea, la urmatoarea intalnire, a unui protocol de colaborare parlamentara, in care sa fie cuprinsa si o pozitie comuna cu privire la modificarea legilor electorale.

"Este un proiect comun care sa ne asigure in primul rand ca unicul argument si singura strategie a PDL, anume cumparatul de voturi si frauda, sa produca efecte cat mai mici. Acesta este principalul obiectiv, in rest discutam impreuna", a detaliat el.

Intrebat ce varianta sustine PSD pentru alegerile parlamentare, uninominal, pe lista sau mixt, Ponta a raspuns: "Nu sunt lucruri care nu se pot discuta si negocia cu PNL. Vom gasi impreuna o formula, pericolul pentru urmatoarele alegeri este sistemul de fraudare pe care PDL il pune deja in aplicare in toate alegerile partiale".

Ponta a mai mentionat ca grupurile parlamentare ale PSD, PNL si PC se vor intalni, reunite, lunea viitoare, impreuna si cu alesii locali ai celor trei partide, pentru a discuta proiectul legii bugetului pe 2011.

"Ne vom exprima o pozitie comuna la buget, vom arata ca este nevoie de o lege care nu trebuie sa fie legea bugetului doamnei Udrea sau legea bugetului PDL, ci o olege care sa redistribuie o parte din sume catre educatie, catre sanatate, catre agricultura si sa nu ii transforme pe toti primarii in cersetori la biroul doamnei Udrea", a explicat el.

Citeste si:
Alegeri SUA: Joe Biden, pregătit să lucreze cu opoziția republicană
Alegeri SUA: Joe Biden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.