Presedintele Senatului sustine, intr-un raport intitulat "Inca un an de Basescu, inca un an pierdut pentru Romania", distribuit parlamentarilor PSD, ca, sub guvernarea Basescu-Boc, tara pare a fi pe mana unor pirati somalezi.

Sub motto-ul "Imparatul este gol. Dar in loc sa se imbrace, el a decis sa-i dezbrace pe ceilalti", Geoana afirma ca, dupa un an de la alegerile prezidentiale, modul in care Romania este guvernata arata ca si cum tara "a cazut pe mana unor pirati somalezi".

In raportul distribuit parlamentarilor PSD si obtinut de MEDIAFAX, Geoana spune ca nominalizarea lui Emil Boc, in urma alegerilor din 2009, pentru functia de premier a fost confirmarea faptului ca pentru Traian Basescu "nu poate exista armistitiu si negocierea nu e posibila".

"Asa a reinceput razboiul romano-roman, in care cei aflati la guvernare au intotdeauna dreptate, iar opozitia merita calcata in picioare pentru ca e comunista, controlata de moguli si nu are solutii. S-a instaurat dictatura unei majoritati solidare in rau", sustine fostul presedinte al PSD.

  • Geoana spune ca axa raului Romaniei a devenit Cotroceni-Modrogan-Piata Victoriei.

"O Romanie sub asediul problemelor interne si externe este tocmai rezultatul comportamentului unui presedinte maniheist, care nu s-a ridicat niciodata, nici macar formal, de la nivelul paradoxal al arbitrului-jucator", adauga el.

  • Geoana apreciaza ca "Basescu a ajuns mare" prin faptul ca nu si-a asumat niciodata responsabilitatea, ci a construit vinovati.

"De data aceasta insa, Imparatul stie ca este gol, nu doar pentru ca altii l-au vazut asa, ci pentru ca, pentru prima data in viata sa, acum un an, pe 6 decembrie, s-a uitat in oglinda si a vazut ca este gol. Insa in loc sa i se faca rusine si sa caute sa repare ce a gresit, el a decis sa ridice miza. In loc sa se imbrace pe sine, Imparatul a decis sa-i dezbrace pe toti ceilalti", scrie Geoana.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

El afirma ca guvernarea este prada razboiului intern din PDL dintre "gruparea Udrea-Falca" si "tripleta Blaga-Videanu-Berceanu".

  • Mircea Geoana vorbeste si despre UNPR, despre care spune ca este "pionul, sau mai degraba nebunul" de care avea nevoie Basescu pentru a-si asigura majoritatea in Parlament, "un produs tipic al gandirii basesciene".

"Adauga bani, putere, influenta, putin santaj si implicarea serviciilor secrete, iar rezultatul final este un partid nici de stanga, nici de dreapta, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici mare, nici mic, ci exact potrivit pentru a asigura ca in Parlament lucrurile sunt sub control. Are UNPR vreun viitor? Doar acela pe care il va imagina presedintele. Pentru ca linistea Presedintelui este de nepretuit, pentru UNPR s-au facut sacrificii fara seaman in Parlament. In Camera Deputatilor s-au calcat in picioare Regulamente", afirma fostul candidat prezidential.

Citeste si:
Melescanu va fi exclus din ALDE daca accepta sustinerea PSD-ului....
Melescanu va fi exclus din...

  • El spune ca romanii au devenit "un popor obosit", iar optimismul acestei natiuni "a fost ciuruit pe 6 decemebrie 2009".

"Mesajul pentru Traian Basescu, acum, la sfarsitul primului an din ultimul sau mandat este: Destul este destul, domnule Presedinte! Ajunge cu conflictele, ajunge cu divizarea si asmutirea romanilor unii impotriva celorlalti, ajunge cu starea de nesiguranta, ajunge cu neincrederea! Acum este momentul in care noi toti ne putem arata masura de barbati de stat", mai scrie Geoana in finalul raportului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.