Deputatul PNL Mona Musca a aratat ieri ce deosebeste Parlamentul European de cel din Romania. "Acolo, la lucrarile in plen, fiecare europarlamentar are intre doua si trei minute pentru a-si expune pozitia fata de un subiect aflat in dezbatere. Nimeni nu depaseste acest termen, fiecare in doua sau trei minute maxim, isi expune argumentele pro sau contra. Desi se vorbesc aici 20 de limbi, nu exista tergiversari si timpi morti. Pentru interventiile pe procedura, durata maxima este de un minut", a spus Musca, aratind ca la noi asa ceva este de domeniul unui vis frumos.

In ceea ce priveste dotarile, exista cite "un birou, nu luxos, dar functional, la doi deputati, cu un calculator ultraperformant de ultima generatie, un fax, o imprimanta si un telefon". Masini individuale nu sint repartizate pentru euroobservatori, dar acestia beneficiaza de transport de la aeroport sau de la hotel la Parlament cu autoturismele serviciului de transport al Parlamentului European. "In nici un caz nu ti se permite sa soliciti o masina in scopuri personale, sa mergi la cumparaturi sau sa vizitezi ceva", a mai afirmat Mona Musca.

De asemenea, spre deosebire de parlamentarii autohtoni, la Parlamentul European nu exista o tinuta "la patru ace", multi dintre cei care participa la sedinte vin in blugi sau tinuta sport. Mona Musca a afirmat ca euroobservatorii liberali sint singurii din Romania care au primit drept de vot si de a propune rezolutii in cadrul grupului parlamentar european liberal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.