Fostul sef al statului Ion Iliescu s-a gandit sa plece din PSD dupa congresul in care a pierdut alegerile pentru functia de presedinte in fata lui Mircea Geoana. El considera si acum ca actualii lideri PSD au procedat incorect. Argumentand relatia nu foarte stransa pe care o are acum cu social-democratii, Iliescu a declarat ca

"A fost o surpriza total neplacuta pentru mine, cu manevra la care s-a apelat in congres, ca si cum periclitam pozitiile cuiva. Nu m-a interesat competitia pentru o functie executiva. Deci, mi s-a parut meschina actiunea care s-a desfasurat. Am avut o suparare profunda. Voiam chiar sa rup legaturile cu actuala conducere a partidului, poate chiar sa parasesc si partidul. Am renuntat la idee, dar fara indoiala am pastrat o relatie rezervata cu cei din conducerea care a rezultat din congres".

Pe de alta parte, senatorul Iliescu critica partidul al carui fondator este pentru situatia dezechilibrata in care se afla. "Nu sunt capabili sa formeze o echipa unita, ca sa duca la indeplinire un mandat. Probabil ca asta reflecta si baza nesanatoasa a ceea ce i-a unit - actiunea incorecta fata de omul fata de care aveau datorii morale", a mai spus Iliescu. Vorbind despre viitorul rol in cadrul PSD, fostul presedinte a subliniat faptul ca: "Sunt lucruri pe care nu le uit. Pe unele le iert, pe altele poate nu".

Citeste si:

Basescu centreaza si tot el da cu capul!

Apreciind activitatea lui Traian Basescu, din postura de fost sef de stat, Iliescu a lansat critici dure, conform Rador: "Formula de presedinte jucator este cam sportiva. Adica ar fi un fel de Dorinel Munteanu, care este si antrenor, si jucator intr-o echipa. Nu prea tine. Presedintele trebuie sa fie un factor de dialog si de moderare intre institutiile statului pe de o parte si partidele politice pe de alta parte, si cu societatea civila. Or, presedintele nostru nu-si indeplineste aceste functii sau le face de o maniera total nepotrivita, provocand permanent stari tensionate. El trebuie sa aiba forta sa-si mai infraneze temperamentul si sa-si indeplineasca asa cum trebuie aceste atributii.