Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca, daca proiectul de buget de stat pe 2011 propus de Guvern va fi adoptat, va plasa Romania in afara angajamentelor asumate ca membru NATO.

Ponta a spus ca bugetul propus pentru Ministerul Apararii Nationale este un atac impotriva capacitatii de functionare a Armatei.

"Daca Romania va avea bugetul propus de Guvernul Boc, va fi total in afara obligatiilor pe care si le-a asumat ca membru NATO. Practic, bugetul Apararii, dincolo de satisfacerea catorva probleme de clientela politica ale aliatilor PDL, va fi un atac impotriva integritatii si capacitatii de functionare a Armatei romane", a afirmat el, transmite MEDIAFAX.

Ponta a spus ca PSD va construi un buget alternativ, bazat pe actualele cifre macroeconomice.

"Va fi un buget in care vom arata ca banii care se duc in mod strict clientelar catre ministerul doamnei Udrea ar trebui sa fie realocati exact in zonele de la care Guvernul Boc taie cel mai mult anul viitor, educatie si sanatate", a sustinut el.

Ordonatorii de credite vor primi mai putini bani de la buget in 2011 atat fata de executia preliminata pentru acest an, cat si comparativ cu bugetul initial pentru 2010, rectificat de doua ori, cu exceptia ministerelor Muncii, Agriculturii, Mediului, Finantelor, Dezvoltarii si Transporturilor.

Conform proiectului de buget, Ministerul Apararii Nationale va primi 4,7 miliarde lei, cu 30% mai putin comparativ cu suma de 6,7 miliarde de lei estimata pentru 2010.

Proiectul de buget pentru 2011: Cum a fost impartita saracia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.