Guvernul condus de liberalul Calin Popescu Tariceanu isi va asuma raspunderea pentru pachetul de legi privind reforma in Sanatate cel mai probabil la sfarsitul lunii noiembrie, a declarat, ieri, dupa sedinta conducerii Aliantei D.A., Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al PNL, informeaza Mediafax. Ministrul sanatatii a precizat ca angajarea raspunderii este o recomandare pe care conducerea Aliantei dintre liberali si democrati o face Cabinetului condus de Calin-Popescu Tariceanu, prin aceasta masura urmand sa se modifice 14 legi care tin de definitivarea reformei in domeniul Sanatatii.

In acest sens, ministrul Eugen Nicolaescu a subliniat ca "este vorba despre legea spitalelor, a farmaciei, a asigurarilor sociale de sanatate si a asigurarilor suplimentare de sanatate", adaugand ca "unele din acestea vor fi legi noi, iar la altele, cum este cazul Legii spitalelor, se vor introduce reglementari privind conflictul de interese, clasificarea unitatilor spitalicesti si alte noutati". "Trebuie sa dam un semnal opiniei publice ca sanatatea este o prioritate si ca Guvernul este capabil sa-si angajeze raspunderea pe o prioritate nationala", a accentuat ministrul sanatatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.