Recentele declaratii ale ministrului integrarii, Anca Boagiu, cu privire la blocajul parlamentar, pagubos pentru integrare, provocat de lupte pentru sefia Camerelor, au incins serios spiritele in interiorul Coalitiei de guvernamant. Mai intai dimineata, in Consiliul Aliantei, unde atat liberali, cat si pedisti si-au aratat revolta, propunandu-se chiar ca ministrul sa fie chemat pentru raport la partid. Mai tarziu, toti partenerii PD s-au aratat revoltati, la sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, de afirmatiile acesteia. Potrivit unor surse parlamentare, pedistii nu au putut decat sa zambeasca amar la reprosurile facute de colegii lor, fara, insa, ca nici o clipa sa-i ia apararea ministrului.

La propunerea UDMR, membrii conducerii Camerei au votat ca Anca Boagiu sa fie prezenta in Parlament ori de cate ori se dezbat legile integrarii. Singurii care s-au abtinut au fost pedistii, liderul de grup al acestora, Cristian Radulescu, precizand mai tarziu ca "prioritare sunt legile integrarii, nu prezenta in sala a doamnei ministru". Dintre toti, insa, udemeristii par a fi cei mai inversunati impotriva lui Boagiu.

Reprezentantul Uniunii in Biroul Permanent, Kelemen Hunor, ne-a declarat, ieri, ca UDMR va cere scoaterea Regulamentului Camerei Deputatilor de pe ordinea de zi (cu tot, cu articolele care permit inlaturarea lui Nastase si Vacaroiu), daca ministrul nu va rezolva aceasta situatie. "Daca Anca Boagiu nu reuseste sa rezolve aceasta stare conflictuala, saptamana viitoare vom propune scoaterea de pe ordinea de zi a Regulamentului. Regulamentul sa se discute dupa 1 ianuarie 2007. Nu noi am fixat ca prioritara modificarea Regulamentului", a aratat Kelemen Hunor.

Divergentele intre partenerii de Coalitie nu par a lua sfarsit prea curand. Ieri si azi, deputatii discuta legile integrarii in absenta ministrului. Acelasi Cristian Radulescu a precizat ca Anca Boagiu se afla la inceputul saptamanii la Bruxelles pentru "contacte cu oficialii europeni", in locul sau urmand sa fie prezent la dezbaterea legilor Bogdan Olteanu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

"Sper ca moralitatea se va instala si in Parlamentul Romaniei. De altfel, cred ca este institutia cea mai putin reformata, care are nevoie de un dus rece. Pe televizoare tipa cat ii tin plamanii ca isi fac treaba si ca sunt in calendar, iar documentele pe care eu le am in fata dovedesc ca nu-si fac treaba si ca nu sunt in calendar", sustinea Anca Boagiu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.