Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca este bine ca Romania a semnat un tratat de extradare cu Siria si a spus, ironic, ca Romania poate sa faca schimb cu Siria intre Traian Basescu si Omar Hayssam.

Intrebat despre semnarea tratatului de extradare intre Romania si Siria, Ponta a raspuns: "Va fi extradat domnul Basescu? Pai ei sunt prieteni, nu? Domnul Hayssam cu domnul Basescu. Vedem, il luam noi pe Hayssam si il dam pe domnul Basescu. Este foarte bine ca Romania are un astfel de tratat".

Omar Hayssam se afla in prezent in inchisorile siriene, a declarat presedintele sirian Bashar al-Assad intr-un interviu pentru ziarul "Adevarul", mentionand ca dupa ce acesta isi va ispasi condamnarea in Siria, cele doua parti vor discuta despre ce urmeaza sa se faca mai departe.

Presedintele sirian a explicat intr-un interviu acordat ziarului "Adevarul" ce se poate intampla in acest caz dupa semnarea acordului cu Romania. "Atata timp cat o persoana se afla deja in inchisoare, atunci pentru ce trebuie sa fie transferata in alta inchisoare, intr-o alta tara? Important e sa vedem ce se va face dupa ce se va termina condamnarea. Deci, dupa ce isi ispaseste condamnarea in Siria, vom discuta ce se face mai departe. Daca va exista o alta condamnare in tara respectiva, pentru a-si ispasi si condamnarea respectiva, atunci se va discuta pe acest caz. Discutia nu e politica, e la nivelul institutiilor abilitate", a spus Bashar al-Assad, transmite MEDIAFAX.

Presedintia a anuntat, joi, ca, in contextul finalizarii "discutiilor la nivel tehnic", miercuri seara a fost semnat Tratatul de extradare dintre Romania si Siria, comunicatul Administratiei prezidentiale fiind emis la cateva minute dupa anuntul presedintelui Traian Basescu.

Omar Hayssam ar putea fi extradat: Romania si Siria au semnat tratatul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.