Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisa lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) si Varujan Pambuccian (minoritati), invitandu-i la dialog si propunand ca prima intalnire sa aiba loc, luni, 15 noiembrie.

"Situatia actuala a Romaniei ne obliga pe noi, mandatarii increderii cetatenilor, sa manifestam responsabilitate si preocupare reala fata de rezolvarea crizei in care se zbat tara si societatea", sustine Crin Antonescu, in scrisoarea deschisa remisa, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

Crin Antonescu sustine ca "razboiul politic" pe care PNL nu l-a dorit si nu il doreste a fost generat de "obsesia pentru putere absoluta si pentru controlul total al resursei financiare publice", manifestate de actuala putere si agraveaza criza de incredere a romanilor in institutiile democratice ale statului.

"Razboiul politic impiedica identificarea si aplicarea, prin efort comun, a masurilor de natura sa genereze depasirea crizei economice grave in care se afla Romania. Atat eu, cat si colegii mei din PNL consideram ca, in fata realitatii crunte a Romaniei de astazi, fortele politice trebuie sa inceteze razboiul politic, chiar daca acesta le aduce castiguri: puterii, pentru ca se mentine la tabloul de control al banului public, opozitiei, pentru ca poate puncta electoral", adauga Antonescu.

Liderul PNL se declara convins ca "impasul Romaniei de astazi nu poate fi depasit decat prin dialog real intre putere si opozitie, dialog care sa genereze un plan comun pentru iesirea Romaniei din criza economica si institutionala".

"Pe aceste considerente, va invitam sa inauguram acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o ora pe care o vom stabili impreuna, pe calea discutiilor informale", le scrie in incheiere Antonescu lui Boc, Marko, Ponta si Pambuccian.

  • Ponta, deschis la discutii

Ponta a spus ca PSD este deschis la dialog, discutiile intre PSD si PNL purtandu-se tot timpul.

"Noi am discutat tot timpul, problema nu e la opozitie, ci la putere. Invitatia este de fapt pentru PDL, ei trebuie sa accepte dialogul cu opozitia, pe care pana acum l-au blocat", a afirmat Ponta.

  • Pambuccian aplauda initiativa

Liderul grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, ca aplauda initiativa liderului PNL Crin Antonescu de invitatie la dialog, aratand ca i-a propus demult lui Antonescu sa aiba consultari periodice pe teme de interes national, cum are cu PSD.
Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

"Eu le-am propus lui Crin Antonescu si lui Victor Ponta demult lucrul acesta. Cu Victor Ponta si cu PSD am avut o intalnire si i-am propus si lui Crin Antonescu sa avem consultari periodice, cum avem si cu PSD", a declarat Varujan Pambuccian, pentru MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.