Presedintele Senatului, Mircea Geoana, aflat in vizita oficiala in Canada, a sustinut in cadrul intalnirii cu omologul sau, Noel Kinsella, eliminarea vizelor pentru cetatenii romani in contextul in care Romania urmeaza sa adere la spatiul Schengen.

Potrivit lui Mircea Geoana, unul dintre principalele obstacole ale inlaturarii regimului de vize, problema refugiatilor, este pe cale de solutionare. Acesta a insistat totodata pentru recunoasterea diplomelor de studiu si a certificatelor profesionale pentru muncitorii romani care traiesc si isi desfasoara activitatea in Canada. In acest sens, Mircea Geoana a declarat ca Romania trebuie sa ratifice cat mai repede Acordul de Securitate Sociala, transmite AGERPRES.

Un alt punct al discutiilor l-a reprezentat intentia atat a partii romane, cat si a Guvernului canadian, exprimata de Peter van Loan, ministrul pentru Comert International, de a intari relatiile economice si strategice intre portul Constanta si cel din Halifax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.