Viceliderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, a declarat, miercuri, intr-o dezbatere cu reprezentantii sindicatelor, ca formatiunea sa va depune motiune de cenzura daca Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectul Legii salarizarii unitare a personalului bugetar.

"Daca Legea (salarizarii unitare - n.r.) va fi adoptata prin asumare, vom depune motiune de cenzura, pentru ca nu poate trece nesanctionata. Daca se va merge pe procedura parlamentara, vom proceda la amendarea ei", le-a spus Nicolaescu reprezentantilor sindicatelor, carora le-a solicitat sa puncteze directiile pe care PNL, prin grupurile sale parlamentare, sa actioneze in Parlament pentru a corecta acest proiect de lege, transmite MEDIAFAX.

Nicolaescu a mai precizat ca proiectul de lege privind salarizarea unitara este unul "smecheresc", intrucat Guvernul incearca, prin acest proiect, sa acopere faptul ca nu va da inapoi procentul de 25% cu care a redus salariile si crede ca astfel va gasi solutia legala de a nu respecta decizia CC. [Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legea salarizarii]

Viceliderul grupului PNL a mentionat, totodata, ca proiectul Legii salarizarii unitare duce la instabilitate, la plecarea oamenilor competenti din sistem, el apreciind ca grilele de salarizare care se propun nu tin cont de experientele reusite ale altor tari, ci de importanta unor grupuri de presiune in fata guvernantilor.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, dupa consultarile de la Cotroceni, ca nu exclude posibilitatea angajarii raspunderii Guvernului pe Legea salarizarii, precizand insa ca decizia finala va fi luata in coalitie.

Presedintele Traian Basescu a fost intrebat, luni seara, la TVR, daca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe Legea salarizarii, el raspunzand: "Nu va avea ce sa faca".

Basescu a declarat, tot luni, la TVR, ca este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizarii si bugetului de stat pe 2011 sa treaca, in caz contrar Romania iesind din acordul cu FMI.

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.