Presedintele Traian Basescu i-a atentionat marti pe liderii partidelor din arcul guvernamental ca este necesara stabilirea imediata a proiectelor prioritare care vor fi finantate din bugetul anului 2011, astfel incat, in ianuarie, sa se semneze deja contractele pentru derularea acestora.

"Am atentionat coalitia ca este necesara stabilirea imediata a proiectelor prioritare care vor fi finantate din bugetul anului viitor. De asemenea, dupa stabilirea prioritatilor, trebuie declansate procedurile de achizitie, in asa fel incat in luna ianuarie sa poata fi semnate contractele. Contractele nu pot fi semnate inainte de intrarea in vigoare a bugetului, dar procedurile pot fi derulate. Atunci, acolo unde e vorba de constructii, de elemente de dezvoltare, lucrarile pot sa inceapa imediat ce vine primavara si nu se mai pierde timpul in derularea procedurilor in cursul anului viitor. Sper ca Guvernul in cel mai scurt timp sa stabileasca investitiile si ministerele sa declanseze procedurile de investiatii in asa fel incat in ianuarie sa se semneze contractele", a declarat Traian Basescu, conform MEDIAFAX.

El a adaugat ca s-a reusit introducerea in actuala scrisoare, pentru prima data, cu acordul celor trei entitati cu care Romania a negociat - FMI, UE si Banca Mondiala - plasarea sumelor destinate investitiilor in primele doua trimestre ale anului 2011.

"A fost extrem de important pentru ca pana acum investitiile se cantonau ca alocare bugetara in trimestrele 3 si 4 si practic banii pentru investitii deveneau banii prin care se regla deficitul pentru ca nu era timpul material pentru organizarea licitatiilor, atribuirea contractelor si consumarea banilor, iar, pe de alta parte, si daca am fi fost in situatiua in care aceste lucruri teoretic ar fi putut indeplinite, se facea reglajul deficitului in anulari la investitii", a explicat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.