Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca daca presedintele Traian Basescu ar fi chemat separat opozitia la consultari, PSD ar fi onorat invitatia si a apreciat ca Parlamentul se poate debloca daca Basescu "da voie" PDL s-o inlocuiasca pe Roberta Anastase.

Ponta a spus ca daca Traian Basescu ar fi organizat consultarile cu partidele politice dupa modelul din primavara, separat intre putere si opozitie, PSD ar fi mers la Palatul Cotroceni. "Presedintele stie asta, i-am spus-o de mai multe ori, inclusiv in scrisorile trimise, prin care anuntam ca nu mergem la consultari. Dar faptul ca a preferat sa cheme la un loc si puterea si opozitia arata ca nu vrea de fapt consultari cu toate partidele. Oricum, erau vreo douazeci de politicieni (marti la Cotroceni - n.r.), la ce sa ne mai ducem si noi vreo trei? Sa aplaudam? Basescu stie ca noi sustinem si Tratatul de la Lisabona si aderarea la spatiul Schengen, nu noi cream problemele", a afirmat Ponta, transmite MEDIAFAX.

El a spus ca afirmatiile presedintelui in legatura cu deblocarea activitatii Parlamentului sunt "nesincere".

"Daca vrea intr-adevar deblocarea Parlamentului, atunci sa le dea voie celor din PDL s-o inlocuiasca pe Roberta Anastase. Cei de la PDL vor s-o inlocuiasca, el nu vrea. Asa ca eu nu cred ca este sincer. Daca intr-adevar doreste deblocarea Parlamentului, sa le dea voie celor din PDL s-o inlocuiasca pe Anastase", a mai afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca si-a propus sa discute punctual cu liderii partidelor de opozitie despre modalitatile de deblocare a activitatii celor doua Camere ale Parlamentului, dar formatiunile acestea nu au venit la consultari.

Basescu a declarat, marti, ca partidele de opozitie se izoleaza prin neparticiparea la consultarile cu seful statului, adaugand ca el va continua sa le invite la discutii pe teme importante, cu atat mai mult cu cat doreste ca aceste consultari sa fie mai dese.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.