Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seara, dupa BPN, ca social-democratii vor vota motiunea de cenzura initiata dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea educatiei intrucat doreste sa dea un semnal profesorilor.

Ponta a spus ca PSD voteaza motiunea de cenzura, pe care a depus-o impreuna cu PNL, intrucat nu este de acord cu masurile propuse de "Boc si Funeriu", pe care intentioneaza sa le modifice cand se va schimba majoritatea parlamentara si PSD va fi la putere.

El a spus ca Legea educatiei va fi adoptata de Senat saptamana viitoare, incheindu-se astfel procesul legislativ.

"Atunci se va pune problema daca domnul Basescu merge pe mana guvernului sau pe mana Constitutiei si accepta varianta (Legii educatiei - n.r.) votata de ambele Camere ale Parlamentului. Ce este constitutional este ca trebuie sa accepte legea votata de Parlament, pentru ca Parlamentul adopta legi si Guvernul le pune in practica, nu invers", a mai afirmat Ponta, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca o eventuala decizie privind data la care va fi dezbatuta in Parlament motiunea de cenzura depusa de opozitie dupa asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei va fi luata dupa decizia Curtii Constitutionale.

PNL si PSD au depus la Parlament o noua motiune de cenzura, initiata ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, avand 22 de pagini si fiind semnata de 137 de parlamentari.

Birourile Permanente ale celor doua Camere urmeaza sa stabileasca un calendar pentru dezbaterea motiunii de cenzura.

Motiunea de cenzura asteapta decizia CCR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.