Vicepresedintele PSD Ioan Rus a confirmat ieri, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca a avut mai multe discutii cu ministrul democrat Vasile Blaga despre Legea administratiei locale. "Am discutat de mai multe ori variante posibile cu ministrul Vasile Blaga, am gasit in dansul un partener corect si profesionist", a punctat Rus.

Interdictie de la centru

El sustine ca ar fi vrut sa participe si la intalnirea de la Poiana Brasov privind reforma in administratia publica locala, dar conducerea PSD a considerat ca prezenta sa acolo ar fi fost "nepotrivita" deoarece ar fi putut alimenta speculatiile privind o tranzactie intre opozitie si putere de tipul: scapa presedintii de consilii judetene, dar sunt sacrificati Nastase si Vacaroiu. "Sau, ca sa fiu cinstit, poate ca unii din conducere chiar nu au avut totala incredere in mine", a spus Rus.

Intrebat daca ia in calcul si varianta in care liderii din conducerea PSD i-au interzis sa participe la reuniunea organizata de putere de teama ca ar putea acumula capital politic, Rus a raspuns: " Nu stiu, nu cred, nu exclud", dupa care a adaugat: "In politica, precum in viata, de ce ti-e frica, nu scapi".
Rus spune ca, desi a renuntat sa mearga in Poiana pentru a nu mai crea tensiuni in PSD, va participa in continuare la dezbaterile privind administratia deoarece "nu este autist politic". Pe langa functia de vicepresedinte la nivel central, Ioan Rus este si presedinte al filialei Cluj a PSD.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.