Potrivit reprezentantilor opozitiei, titlul noii motiuni de cenzura este "Legea educatiei nationale", o lege ani-educatie si anti-romaneasca".
Motiunea are 22 de pagini si nu a epuizat reprosurile opozitiei la adresa guvernului, a declarat Ecaterina Andronescu (PSD).

"Reprezinta un act de dreptate pentru aceasta nedreptate de a se asuma o lege care nu a iesit din procedurile parlamentare si care vine prin procedura de asumare a raspunderii cu un text diferit ce cel care a iesit din Camera Deputatilor", a afirmat ea.

Vicepresedintele PSD a mentionat ca principalele critici din textul motiunii se refera la lipsa modernizarii sistemului de invatamant, lipsa unor compatibilitati cu tendintele europene, precum si aspecte legate de constitutionalitatea demersului, precum si a unora dintre articolele legii.

Aceasta a fost depusa de catre viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, deputatul PSD Cristian Dumitrescu si senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

Motiunea de cenzura se prezinta in sedinta comuna a celor doua Camere in cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea motiunii de cenzura are loc dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere, transmite MEDIAFAX.

Eugen Nicolaescu a afirmat ca PNL nu isi aroga drepturi speciale asupra motiunii, tinand cont de faptul ca liberalii au anuntat primii ca vor initia acest demers dupa angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

"Eu as vrea sa fim de data asta mai putini aroganti si sa spunem simplu ca PNL si PSD au convenit asupra unui text al motiunii. (...) Trebuie sa remarcati ca o motiune cu atatea pagini si cu atatea lucruri scrise am putut sa o redactam in 24 de ore de la angajarea raspunderii", a adaugat el.

Daca cealalta motiune a fost una pur politica, aceasta motiune are in vedere viitorul Romaniei. Cred ca fiecare parlamentar ar trebui sa se gandeasca la viitorul Romaniei”, a declarat Eugen Nicolaescu, din partea PNL.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Membrii opozitiei spera ca cei din PDL, UDMR si UNPR sa le fie alaturi si sa voteze de aceasta data pentru caderea Guvernului Boc. [Ponta nu se mai bazeaza pe "tradatorii" PDL la viitoarea motiune]

Eugen Nicolaescu a anuntat ca motiunea de cenzura, redactata in 24 de ore, are deja 137 de semnaturi (74 de parlamentari de la PNL si 63 de la PSD).

PSD nu se increde in noua motiune de cezura

Motiunea de cenzura initiata de partidele opozitiei, PSD, PNL si PC, a fost respinsa miercuri in Parlament, obtinand doar 219 voturi.

Potrivit regulamentului, pentru a trece de Parlament, motiunea trebuia sa obtina minim 236 de voturi. PSD, PNL si PC mai aveau nevoie de 17 voturi pentru a darama Guvernul Boc.

Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.