Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca actualele dispute din Parlament pot afecta integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, prin intarzierile aparute in adoptarea unor legi necesare aderarii, transmite Mediafax. "Lupta surda pentru putere data in acest moment in Parlamentul Romaniei poate sa aduca prejudicii procesului de integrare a Romaniei in UE", a declarat Boagiu, subliniind ca integrarea este "un proces de echipa si in aceasta echipa fiecare trebuie sa-si faca treaba, nu numai sa declare ca si-o face".

Conform unui material difuzat la conferinta de presa, in 2005 au fost trimise spre dezbatere si adoptare Parlamentului 89 de proiecte de lege pentru integrarea in UE, dintre care 46 au fost adoptate si promulgate. La sfarsitul primului semestru, din proiectele transmise de Guvern spre adoptare Parlamentului, 25 nu fusesera adoptate, iar in semestrul al doilea, Parlamentul a recuperat 6 restante.

In prezent, se afla in Parlament pentru adoptare un numar de 43 de proiecte de lege necesare aderarii la UE. Dintre acestea, 17 proiecte se afla la Senat, 13 avand termenele de depunere a rapoartelor de catre comisiile de specialitate depasite, se mai arata in materialul MIE. La Camera Deputatilor se afla 26 de proiecte, din care sase au termenele depasite. Unele dintre aceste legi, cum ar fi proiectele de infiintare a Autoritatii de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice si de instituire a sistemului de garantii pentru importul si exportul produselor agricole, vizeaza domeniile mentionate de Comisia Europeana in scriosoarea de avertizare din iunie. Alte 32 de legi care fac parte din pachetul legislativ necesar integrarii asteapta sa fie dezbatute de Parlament, 13 la Senat si 19 la Camera Deputatilor, se mai arata in material.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.