Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca deputatii partidului vor picheta, saptamana viitoare, luni, sediul Parchetului ICCJ, solicitand sa fie audiati in privinta plangerii penale pe care au facut-o impotriva presedintelui Camerei, Roberta Anastase.

Ponta a acuzat faptul ca Parchetul ICCJ nu a intocmit niciun act de cercetare in legatura cu plangerea penala pe care deputatii PSD au depus-o impotriva Robertei Anastase, acuzand-o de abuz in serviciu si fals la adoptarea Legii pensiilor.

"De lunea urmatoare vom merge toti deputatii PSD la Parchetul General si nu vom pleca din fata sediului Parchetului pana cand procurorii nu vor fi de acord sa ne audieze ca martori la frauda comisa in Parlament de Roberta Anastase. Este inadmisibil ca nu s-a facut niciun act de cercetare, desi a trecut o luna si jumatate de cand plangerea penala a fost introdusa de PSD, iar in acest timp presedintele Traian Basescu vorbeste despre celeritatea justitiei", a declarat Ponta, transmite MEDIAFAX.

PSD a anuntat, in 21 septembrie, ca a depus la PICCJ o plangere penala impotriva presedintelui Camerei, Roberta Anastase, si a secretarului Sever Voinescu, pentru abuz in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii publice.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a spus atunci ca social-democratii considera ca Anastase si Voinescu trebuie sa plateasca in justitie pentru ceea ce au facut la dezbaterea Legii pensiilor, incercand sa o treaca "furand votul". "Ei au recunoscut acest furt, dar nu este de ajuns, ar trebui sa plateasca pentru comportamentul ilegal si criminal, raspunzand penal in justitie", preciza Moldovan.

La randul sau, avocatul PSD, Camel Clementina, preciza ca cei doi oficiali ai Camerei risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.