Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca, in situatia in care motiunea de cenzura va fi adoptata, atunci PSD, PNL, PC, UDMR si grupul minoritatilor se vor intalni miercuri seara pentru a decide, prin vot, cine va fi premierul noului Guvern de criza.

"Ne-am angajat ca miercuri seara - si aici trag concluzia discutiilor de mai devreme cu colegii liberali si conservatori, daca motiunea de cenzura este adoptata vom avea o intalnire nu doar noi culiberalii si conservatorii, ci ii vom invita si pe cei de la grupul minoritatilor si pe cei de la UDMR in care sa inecercam sa refacem o majoritate de anul trecut iar premierul va fi desemnat pe baza votului celor patru partide si a grupului minoritatilor", a spus Ponta, dupa intalnirea cu grupul minoritatilor nationale.

El a aratat ca la intalnirea de miercuri seara se vor face propuneri de premier de catre fiecare formatiune politica sau grup parlamentar (minoritati, n.r.), urmand ca cea mai buna si fie adoptata, transmite MEDIAFAX.

"Daca propunerea cea mai buna va fi cea facuta de PNL, aceea va fi. Daca e una mai buna a noastra, nu e niciun fel de problema", a spus Ponta.

El a precizat, totodata, ca PSD a cautat sa ia legatura cu UDMR si va insista ca marti sa aiba o intalnire cu grupul parlamentar al Uniunii. "Cu cei de la UDMR - i-am cautat, o sa-i cautam in continuare. Stim raspunsul lor vizavi de pozitia politica dar tot credem ca e util si o sa insistam ca maine (marti, n.r.) sa avem o noua intalnire, eventual cu grupul parlamentar al UDMR", a adaugat Ponta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa o intalnire intre liderii PSD si cei liberali, ca ramane rezervat in ceea ce priveste sansele motiunii de cenzura, preferand sa fie realist.

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a sustinut, luni, ca motiunea de cenzura nu va trece si ca actuala opozitie nu reprezinta o alternativa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.