Opozitia a depus luni in Parlament motiunea de cezura impotriva Guvernului Boc.

Motiunea de cenzura depusa de partidele de opozitie impotriva Guvernului Boc va fi prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului in 20 octormbie, urmand ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sa aiba loc in 27 octombrie.

Decizia in acest sens a fost luata, luni, de Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Potrivit chestorului Senatului Ioan Chelaru, sedinta comuna a Camerelor Parlamentului din data de 20 octombrie este programata sa aiba loc la ora 10.00.

Reuniunea Senatului si Camerei Deputatilor din 27 octombrie urmeaza sa inceapa la ora 11.00.

Motiunea de cenzura a fost depusa de catre liderul grupului PSD din Camera, Mircea Dusa. Conform acestuia, textul este insotit de semnaturile a 209 parlamentari, transmite MEDIAFAX.

Mult asteptata zi a depunerii motiunii a venit. PSD, PNL si PC au reusit sa termine textul motiunii de cezura, iar astazi aceasta a fost depusa in Parlament.

Textul motiunii este aprape finalizat, mai avem doua, trei lucruri de conclus. Semnaturile le strangem de la colegii parlamentari si la trei si jumatatate motiunea va fi depusa”, a declarat Victor Ponta cu putin inainte de depunerea motiunii.

Ponta i-a invitat si pe “colegii” puterii sa se alature trioului din opozitie, si le-a amintit acestora ca ii asteapata pana in ziua votului motiunii, de saptamana viitoare.

PSD, PNL si PC vor propune, dupa votarea de catre legislativ a motiunii de cenzura, un Guvern de criza, a declarat luni presedintele social-democratilor, Victor Ponta, la finalul intalnirii cu liderii opozitiei parlamentare.

Potrivit presedintelui PSD, "PDL va incerca sa fure si voturile propriilor parlamentari". El a sustinut ca "PDL planuieste sa-i pacaleasca pe oameni si sa chiuleasca de la Parlament".

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

  • Alianta PSD-PNL?

Crin Antonescu a declarat ca in aceasta saptamana va incepe negocierile cu PSD, pentru ca cele doua partide din opozitie sa incerce sa se alieze pentru a constitui o noua majoritate politica.

Von incerca in cursul acestei saptamani sa vorbim cu ceilalti colegi din opozitie, sa atragem un numar de voturi suficiente pentru constituirea unei noi majoritati care sa guverneze. Nu este suficient ca motiunea de cenzura sa treaca, mai e nevoie si de inlocuirea acestei puteri, cu un guvern capabil si responsabil", a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL se teme de faptul ca daca opozitia nu va reusi constituirea unei "coalitii de guvernare", soarta conducerii va ramane din nou in mainile presedintelui, care "va inlocui Guvernul Boc cu unul similar".

Videanu: Nicio sansa pentru motiunea de cenzura

Citeste si:
Ponta: Pe Ceaușescu l-am împușcat că nu făcea datorii, pe cei de...
Victor Ponta: Pe Ceaușescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.