Presedintele PSD, Victor Ponta, a vorbit in discursul principal de la Congresul extraordinar de sambata, o ora si cinci minute, presedintele de onoare Ion Iliescu avand un discurs aproape la fel de lung, insa cu o sala pe jumatate goala.


Congresul PSD a durat putin peste patru ore, partea leului fiind insusita de presedintele partidului, Victor Ponta.

Inceput in jurul orei 14.00, Congresul a debutat cu un cuvant introductiv al lui Victor Ponta, care a anuntat scopul si desfasurarea. Aproape o ora, microfonul a apartinut invitatilor: sindicalisti, reprezentanti ai PNL, PNTCD, UDMR, PC, PRM, vedeta incontestabila fiind primarul Sorin Oprescu, potrivit MEDIAFAX.

De la 15.35 pana la 16.40, atentia celor 4500 de delegati si a celor trei sute de invitati a fost monopolizata de Victor Ponta. Intr-un discurs de 65 de minute, presedintele PSD a preluat o parte semnificativa si din ceea ce trebuia sa constituie prezentarea pe care Adrian Nastase trebuia sa o faca ofertei de guvernare lansata la Congres.

Urmatoarea ora din program, de la 16.40 la 17.40, a trebuit sa fie impartita, mai mult sau mai putin frateste, de Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Dan Sova si Radu Moldovan. Nastase a trecut repede in revista cateva masuri propuse de PSD, a indemnat la colaborare, i-a anuntat lui Ponta trambulina pentru functia de prim-ministru si i-a pasat microfonul lui Dragnea.

  • Ultima interventie i-a apartinut presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu

De la aducerea in memorie a primei Conferinte a FSN, din 1990, a performantelor guvernelor PSD, la critica actualei guvernari si pana la amenajarea zonelor de coasta ale Chinei, Iliescu vorbise deja 40 de minute. Destul ca sa goleasca jumatate de sala, dar nu suficiente pentru a concluziona. Cand jumatatea de delegati care ramasesera in sala incepusera deja sa caste, sa se uite impacientati la ceasuri si sa se intrebe cand vor mai ajunge acasa, Iliescu s-a oprit.

La timp pentru a-i lasa felia cea mare din tort lui Victor Ponta, el multumindu-se doar cu 59 de minute, fata de cele 65 folosite de tanarul presedinte.
Cu avantul caracteristic noii generatii, Ponta a revenit la microfon, insa numai pret de doua minute, pentru a anunta chestiuni procedurale, a inchide lucrarile Congresului si a lansa o noua lozinca: "Jos PDL! Sus PSD!".

Citeste si:
Joe Biden a cerut Congresului alte 20 miliarde de dolari pentru...
Joe Biden a cerut Congresului...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.