Presedintele Traian Basescu i-a trimis, vineri, o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, in care solicita adoptarea cat mai rapida a Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

In textul scrisorii, seful statului solicita "adoptarea cat mai rapida a Legii privind sistemul unitar de pensii publice" care reprezinta "o conditionalitate pe care Romania si-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intentie cu Fondul Monetar International" si, totodata, "o necesitate pentru adoptarea, in termen legal, a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2011", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis, vineri, agentiei MEDIAFAX.

De asemenea, in scrisoarea trimisa presedintelui Senatului, seful statului mentioneaza: "Avand in vedere faptul ca in data de 7 octombrie a.c., in temeiul art. 77 alineatul 2 din Constitutia Romaniei, am adresat Parlamentului solicitarea de a reanaliza oportunitatea reducerii varstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani, prin prezenta scrisoare va solicit, ca in conformitate cu atributiile dumneavoastra legale, in calitate de Presedinte al Senatului Romaniei, sa aveti in vedere dezbaterea si aprobarea cat mai urgent posibil a acestei solicitari formulate".

  • PSD: “Nu Basescu ne face programul”

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca nu seful statului face agenda Parlamentului, mentionand ca PSD este interesat de prioritatile pensionarilor, nu de cele ale lui Traian Basescu.

El a comentat astfel solicitarea sefului statului adresata Senatului, privind urgentarea reexaminarii Legii pensiilor.

"PSD este interesat cel mai tare de ceea ce ii doare pe romani. PSD va face tot ce ii sta in putere pentru ca aceasta lege inumana adoptata prin frauda de acolitii domnului Basescu, Sever Voinescu si Roberta Anastase, sa fie dezbatuta si modificata in Parlament", a afirmat el.

Moldovan a subliniat ca agenda Parlamentului este facuta de senatori si deputati, nu de presedintele tarii.

"Eu nu cred ca Fondul Monetar International ne-a cerut in Acord o Lege a pensiilor adoptata prin frauda. Nu cred ca FMI ne-a cerut sa adoptam legea furand voturi", a mai spus el, comentand argumentele invocate de presedintele Traian Basescu in scrisoarea trimisa vineri presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.