Deputatul PSD Adrian Nastase a fost desemnat, marti dimineata, raportor pentru problematica romilor in contextul dezbaterii care va avea loc joi, in regim de urgenta, in cadrul APCE, au declarat surse parlamentare.

Desemnarea lui Nastase ca raportor a fost facuta de catre Comisia Juridica a APCE, au mai precizat sursele citate, transmite MEDIAFAX.

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei se reuneste in perioada 4-8 octombrie in sesiunea plenara de toamna. Problema romilor se afla pe agenda dezbaterilor, in urma unei solicitari facute in cadrul procedurii de urgenta prevazuta in articolul 49 din Regulamentul de Procedura.

Cererea a fost formulata de Comisia pentru Afaceri Politice si vizeaza organizarea unei dezbateri cu tema "Recent rise in national security discourse in Europe: the case of Roma".

Printre romanii membri ai APCE se numara Cezar Preda (presedinte al delegatiei nationale), Adrian Nastase, Gyorgy Frunda,Titus Corlatean, Florin Anghel, Viorel Riceard Badea, Cristian David, Relu Fnechiu, Maria Stavrositu si Mihai Tudose. Printre membri supleanti se numara Traian Igas si Adriana Saftoiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.