Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca o eventuala suspendare a presedintelui Traian Basescu ar fi "o avertizare binevenita".

Intrebat daca apreciaza ca ar fi potrivita in acest moment actiunea de suspendare din functie a presedintelui Basescu, Iliescu a raspuns: "O asemenea avertizare cred ca este binevenita si presedintele intr-adevar trebuie sa reflecteze sa nu semneze ca primarul o lege care a fost trecuta...".

El a mai afirmat ca, spre deosebire de 2007, cand presedintele Traian Basescu a fost suspendat de Parlament, actuala configuratie politica parlamentara este diferita, transmite MEDIAFAX.

"Aici sta cheia problemei", a precizat el, mentionand ca, spre deosebire de situatia din Parlament, starea de spirit a populatiei este diferita fata de cea din 2007 si alegatorii "ar fi favorabili" unei suspendari, "care ar fi benefica pentru tara".

Iliescu a tinut si sa avertizeze, indirect, asupra momentului unei eventuale initieri a procedurii de suspendare.

"Trebuie sa se acumuleze niste factori. O suspendare nu e o joaca", a conchis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.