Coalitia guvernamentala este pe punctul de a accepta un compromis cu PSD, in razboiul pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului. Miercuri seara, liderii coalitiei guvernamentale au discutat, in principiu, despre posibilitatea de a le acorda pesedistilor termenul cerut pentru a ataca la Curtea Constitutionala noile Regulamente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Surse din coalitie sustin ca, prin aceasta decizie, se doreste deblocarea dezbaterilor din plen.

"S-a discutat despre posibilitatea de a le oferi celor de la PSD 20 de zile pentru a contesta Regulamentele la Curtea Constitutionala. Pentru a debloca lucrarile, se va stipula ca Regulamentele vor intra in vigoare la 20 de zile dupa ce au fost adoptate si nu va fi schimbat, in aceasta perioada, nici Adrian Nastase, nici Nicolae Vacaroiu", au declarat sursele. Pentru ca de la CNC-ul coalitiei au lipsit presedintii partidelor din arcul guvernamental, decizia finala va fi luata, cel mai probabil, luni cand este programata la nivel inalt.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.