Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, ca Biroul Permanent National a votat, in unanimitate, ca parlamentarii PSD sa declanseze procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu daca acesta promulga Legea pensiilor.

Ponta a spus ca propunerea pe care a facut-o joi, ca PSD sa declanseze procedura de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu, a primit votul unanim al conducerii PSD, relateaza MEDIAFAX.

El a precizat inca o data ca PSD va declansa procedura de suspendare daca Traian Basescu va promulga Legea pensiilor in forma adoptata de Camera Deputatilor, adoptare pe care PSD o considera "frauduloasa".

"Este o lege care afecteaza viata a sase milioane de romani, o lege care a afectat probabil pe termen foarte lung credibilitatea lui Traian Basescu, a partidului pe care il conduce si a modului in care PDL intelege sa obtina voturi"
, a adaugat Ponta.

El a precizat ca va discuta si cu PNL si PC, dar si cu parlamentari apartinand arcului pro-guvernamental, indicand in acest sens UDMR, PDL, minoritatile nationale, dar si parlamentarii independenti.


"Ar putea fi sansa prin care acestia sa isi salveze constiinta si sa sanctioneze furtul si coruptia patronate de Traian Basescu si realizate de Roberta Anastase", a mai spus Ponta.

PNL si PC au anuntat deja ca vor sustine demersul de suspendare din functie a sefului statului.

  • Ce spune Constitutia?

Articolul 95 din Constitutie prevede ca, "in cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa".

"Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta presedintelui", mai prevede legea fundamentala, mentionand ca, "daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea presedintelui".

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.