Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat ca cererea opozitiei privind suspendarea din functie a sefului statului s-a "banalizat", lucru care "fragilizeaza" sistemul politic si care arata "lipsa de imaginatie a opozitiei".

"Suspendarea s-a banalizat, lucru foarte grav pentru ca fragilizeaza sistemul nostru politic. Suspendarea ar trebui sa fie ceva iesit din comun, legat de cazuri exceptionale si de legatura presedintelui cu Constitutia. Suspendarea ar trebui folosita in situatii exceptionale, cand presedintele incalca Constitutia, nu cand sefii opozitiei sunt nemultumiti de un discurs", a explicat Preda pentru MEDIAFAX.

In opinia europarlamentarului PDL, responsabila pentru aceasta situatie este "lipsa de imaginatie a opozitiei".

"Din 2007, de la esecul suspendarii, pe diferite voci, cu inflexiuni diferite, politicienii adversari ai lui Train Basescu folosesc aceasta tema, a suspendarii, au banalizat-o. Suspendarea pare sa fie ceva la fel de banal ca si un discurs in Parlament", a opinat Preda.

Intrebat ce sanse ar avea ultima solicitare a PSD privind suspendarea sefului statului, in cazul in care Traian Basescu va promulga Legea pensiilor, Cristian Preda a spus: "O incalcare a Constitutiei de catre presedinte nu are legatura cu modul in care conduce sedinta Roberta Anastase. E mai mult un exercitiu retoric cu consecinte asupra regimului".

[VIDEO] Basescu, pe punctul de a fi suspendat?

PC se alatura demersului de suspendare a lui Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.