Victor Ponta vorbeste despre modul in care l-a cunoscut pe Traian Basescu, in urma cu multi ani, pe cand acesta era Primarul General al Capitalei si despre cum aesta l-a manipulate si l-a mintit.

Intamplarea se petrecea in anul 2002, pe cand Traian Basescu era Primarul General al bucurestiului si, potrivit lui Ponta, se plangea ca vrea sa munceasca, dar nu este lasat de consilierii corupti.

Astfel, tanarul Ponta, dornic de afirmare, a fost desemnat de Adrian Nastase sa investigheze coruptia din Primarie, dupa care a iesit si “faimosul Raport” in care actualul presedinte era prezentat drept corupt si “hot”. “Rezultatul era previzibil, furau toti pe rupte, Basescu cu o ceata de consilieri (inclusiv PSDisti, normal) doar ca acum erau in sfarsit probe, facute chiar ca la Procuratura!”, scrie Ponta pe blogul sau.

In urma raportului, Victor Ponta si Traian Basescu au fost invitati intr-o dezbatere la TVR. Liderul PSD povesteste in urmatoarea parte a textului de pe blog ce impresie i-a facut Traian Basescu la prima vedere.

A venit la mine de parca eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hahait in stilul caracteristic si m- a batut de cateva ori pe spate! In cateva minute mi-a facut confidente, ce tare ii plac baietii tineri si seriosi asa ca mine, ca imi vede un viiitor luminos, bla bla ! Finalul a fost apoteotic – “bai Victore, pacat ca esti insurat, ca am doua fete, hahahaha!” . Recunosc ca am cazut pe spate, am devenit numai zambet si imi amintesc ca pe drumul spre studioul emisiunii ma gandeam ce om misto, deschis, dragut, nu rece (arogant o sa zica carcotasii) si pedant ca seful meu de atunci, cu care aveam o relatie strict profesionala, excelenta dar in niciun caz de glume si bancuri! Mai aveam putin si eram gata sa ma inscriu in fan clubul Basescu si deja ma mustra constiinta ca am scris de toate matrapazlacurile lui de la Primarie – un om asa simpatic nu avea cum sa faca toate relele scrise de mine acolo, probabil ca am fost prea aspru”, relateaza Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Cu toate astea, actualul presedinte al PSD avea sa se confrunte cu o mare surpriza in momentul inceprii dezbaterii. Acelasi Traian Basescu, prietenos cu cinci minute in urma, a inceput sa-l atace virulent pe Victor Ponta, luand primul cuvantul in cadrul dezbaterii.

Cum a inceput Base? Direct – “Aceasta sluga a lui Nastase, acest tanar ticalos a venit aici sa va spuna numai minciuni si sa-i apere pe coruptii pesedeului!” . Cum, cine, de cine zice? Mai aveam putin si ma uitam sa vad despre cine vorbeste, nu-mi venea sa cred ca zice de mine! Am avut cateva minute de deruta totala, mai aveam putin si ma ridcam umil sa-i amintesc ca sunt ala pe care zicea mai devreme (hahaind, e drept) ca-l vrea de ginere! Mi-am revenit pana la urma si mi-am intrat in haina de procuror prezentand toate faptele si probele!”, scrie Ponta. [[VIDEO] Basescu: Ponta si Antonescu au venit pres la mine]

Citeste si:
Alexandra Stan, noi declarații despre mariajul toxic pe care l-a...
Alexandra Stan, noi...

Acesta isi incheie amintirea cu faptul ca intalnirea sa cu Basescu i-a lasat un gust amar si resentiment pentru ca s-a lasat manipulat atat de usor.

Cand s-a terminat emisiunea trecusem deja de la nedumerire la indignare si imi venea sa-i sar in gat (am crescut si eu la Gara de Nord, ce naiba, nu la pension). M-a pasat rapid “hai ma, asa e la politica”! Oricum am ramas cu impresia ca e un mare escroc, si imi venea sa plang de ciuda ca ma manipulase asa usor! Oricum am invatat o lectie pe care nu am uitat-o niciodata – cine mai are incredere in Base isi merita soarta”, incheie Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.