PDL condamna modul in care PSD se comporta "instigand sindicatele la revolta sociala, in loc sa incurajeze dialogul social", a declarat, miercuri, vicepresedintele PDL Ioan Oltean, aratand ca PSD, "in frunte cu imaturul Ponta, se comporta ca si Iliescu cand a scos minerii in strada".

"PDL condamna, se delimiteaza de modul in care PSD instiga, se comporta instingand sindicatele la revolta sociala, in loc sa incurajeze dialogul social. PSD in frunte cu imaturul Ponta se comporta ca si Ion Iliescu in '90-'91 cand a scos minerii in strada pentru a bloca reforma", a declarat Oltean, intr-o conferinta de presa.

El a apreciat ca 20 de ani "nu au insemnat nimic pentru PSD in ceea ce priveste comportamentul", aratand ca in loc de un progres a fost inregistrat un regres al acestui comportament, transmite MEDIAFAX.

Ioan Oltean a tinut sa vorbeasca despre mitingul care se desfasoara in fata sediului Guvernului, aratand ca PDL manifesta toata intelegerea fata de manifestanti si apreciind demersul acestora ca fiind democratic si constitutional. El a spus insa ca, in opinia PDL, nu aceasta este solutia prin care sindicatele pot sa-si rezolve problemele, mentionand ca dialogul ar fi singura cale pentru rezolvarea acestora.

Potrivit lui Oltean, PDL cere "foarte serios" premierului si Guvernului sa continue dialogul cu sindicatele si sa identifice solutiile.

"In acelasi timp, PDL cere Guvernului sa continue reforma inceputa, pentru ca necesitatea acesteia nu mai poate fi pusa in discutie", a adaugat Ioan Oltean, aratand ca sindicatele trebuie sa fie un partener activ alaturi de guvern in realizarea acestei reforme si ele nu pot sa fie tratate ca un partener pasiv interesat sa obstructioneze reforma societatii romanesti.

Cum a decurs protestul sindicalistilor in Capitala

Antonescu incurajeaza grevele


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.