Motiuna simpla initiata de PSD, cu tema "Sanatatea - intre umilinta oamenilor si neputinta Ministerului Sanatatii", a fost respinsa, luni, de Senat, fiind inregistrate 53 de voturi "pentru", 61 "impotriva" si trei abtineri.

Senatorii s-au pronuntat asupra motiunii prin vot electronic secret.

Initiatorii motiunii, 40 de senatori PSD, solicitau reconsiderarea finantarii sistemului sanitar si alocarea a cel putin 6% din PIB pentru sanatate in anul 2011 si urmatorii ani, alocarea de sume la proxima rectificare bugetara pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, reevaluarea grilei de salarizare a personalului medical si gasirea de solutii stimulative care sa stopeze migratia medicilor si a asistentelor medicale, deblocarea posturilor din sistemul sanitar romanesc, transmite MEDIAFAX.

La dezbaterile din plenul Senatului a participat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, care a declarat ca motiunea cuprinde "acuzatii nefondate, nedrepte si rauvoitoare".

El a sustinut ca aceasta motiune reprezinta o "autoacuzare" a colegilor din PSD si s-a declarat dezamagit de esenta si scopurile acestui demers.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.