Noul presedinte al Comisiei parlamentare de control al SRI, liberalul Radu Stroe, a jucat ieri rolul de purtator de cuvant al SRI si al sefului acestei institutii, Radu Timofte, numit in functie de fostul presedinte Ion Iliescu.

Dupa o discutie intre Radu Timofte si comisia parlamentara de specialitate, Radu Stroe l-a atacat atat pe Daniel Morar, procurorul Departamentului anticoruptie din Parchetul General, fostul PNA, cat si pe Gheorghe Onisoru, presedintele CNSAS. Cu catva timp in urma, Morar si Onisoru au facut separat afirmatii care au afectat credibilitatea SRI. Daniel Morar reclama faptul ca unele informari facute de SRI catre PNA pun pe piste false procurorii.

Ieri, dupa ce a discutat de Radu Timofte, seful comisiei parlamentare, care nu este retribuit de SRI, spunea: "Ca o apreciere generala, Daniel Morar, cand a facut aceste afirmatii, nu a fost suficient de bine informat, nu a avut la dispozitie toata documentatia, care insa nu e din vina SRI evident". In privinta lui Gheorghe Onisoru, care afirma intr-un interviu acordat "Evenimentului zilei" ca SRI a distrus 100.000 de documente, Radu Stroe a spus ironic ca acesta a recunoscut, a doua zi, ca era obosit cand a facut asemenea declaratii.

"Aici este limpede ca SRI nu a distrus nici un document. Sub nici o forma, distrus, ars, aruncat, pierdut s.a.m.d. Iar trebuie sa recunoasteti ca si domnul Onisoru, a doua sau a treia zi, presa a scris ca e foarte obosit si ca a incurcat ofiterii de Securitate cu cei ai SRI. Chiar daca la domnia sa s-au amestecat unele lucruri, noi nu le putem amesteca. SRI nu a distrus vreun document", a insistat Stroe.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.