Intr-adevar, Caragiale inca traieste, desi chiar si el ar putea fi nedumerit de ceea ce poate inventa democratia originala romaneasca.

Ieri, Mircea Geoana nu a ratat sansa de a intra in istoria sistemelor parlamentare si a avansat un concept care da peste cap stiinta politica de tip conventional: Parlamentul unicameral cu doua Camere.

Probabil deranjat ca Traian Basescu se afla de partea sa in ideea trecerii la unicameralism, seful PSD si-a nuantat pozitia, insa atat de mult incat a revenit la sistemul cu doua Camere. "Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic", pare a spune Geoana in cel mai pur stil politic romanesc.

Insa, probabil ca cea mai socata de aceasta idee este baroneasa Emma Nicholson, pentru ca declaratia pesedistului a fost facuta dupa o intalnire cu inaltul oficial european.

"Cand vorbim de Parlament unicameral nu inseamna ca vorbim neaparat de o singura Camera, ci si de o a doua Camera, a reprezentantilor regionali", a spus Geoana, probabil impulsionat si de faptul ca baroneasa a sugerat romanilor faptul ca nu acum este momentul pentru trecerea la unicameralism.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.