Radu Berceanu ar urma sa revina in functia de vicepresedinte al Senatului, detinuta in prezent de Anca Boagiu, dupa ce aceasta va prelua portofoliul Transporturilor, au declarat surse din PDL.

Premierul Emil Boc a anuntat, joi seara, dupa sedinta Colegiului Director al PDL, ca Anca Boagiu este propusa pentru functia de ministru al Transporturilor, in locul lui Radu Berceanu. Boc a precizat ca Radu Berceanu si-a depus mandatul de ministru pentru a-si pune experienta in cadrul partidului. [Boc 5: Cine i-a inlocuit pe cei 6 "remaniati"?]

Surse din partid au declarat, pentru MEDIAFAX, ca va avea loc o rocada intre Berceanu si Boagiu, actualul ministru al Transporturilor urmand sa revina in functia de vicepresedinte al Senatului, detinuta in prezent de Anca Boagiu.

Conform surselor citate, numirea lui Berceanu in conducerea Senatului va fi facuta avand in vedere experienta sa parlamentara, acesta fiind membru in Legislativ, neintrerupt, din 1990 pana in prezent - deputat pana in 2004 si apoi senator.

In prezent, Berceanu este membru in Comisia pentru drepturile omului din Senat. Radu Berceanu este membru al PDL si lider al organizatiei judetene Dolj inca de la infiintarea partidului.

Radu Berceanu a detinut functia de vicepresedinte al Senatului in legislatura anterioara.

Numele lui Radu Berceanu a fost vehiculat pentru preluarea presedintiei Senatului, la momentul cand PDL a incercat debarcarea lui Mircea Geoana din aceasta functie.

Senatorii si-au ales, miercuri, conducerea pentru sesiunea de toamna, Anca Boagiu fiind desemnata vicepresedinte al acestui for legislativ, ca si in sesiunea precedenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.