Emil Boc i-a prezentat lui Traian Basescu foaia cu ministrii reamaniabili, primul pe lista fiind Sebastian Vladescu.

UPDATE: Potrivit unor surse citate de Gandul, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gabriel Sandu au intrat pe lista posibililor remaniati

Potrivit unor surse Gandul, premierul Emil Boc s-a dus, joi dimineata, la Traian Basescu, pentru a-i prezenta acestuia lista de ministri care urmeaza sa fie remaniati. Conform unor surse din partidul de guvernamant, de pe lista lui Boc au lipsit "greii" Adriean Videanu si Radu Berceanu, dar a aparut, in schimb, Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, alaturi de cel al Muncii Mihai Seitan, al Agriculturii Mihail Dumitru si cel al ministrului Comunicatiilor Gabriel Sandu. [De ce ar trebui demis Radu Berceanu?]

Pe langa remanierea "soft", din care lipsesc nume din tripleta BVB, Boc a venit si cu propunerea de schimbare a lui Vladescu, sustinut de presedintele Basescu. Premierul ar fi invocat faptul ca ministrul Finantelor este cel mai detestat de partid si ca Berceanu, Videanu si Blaga au, dimpotriva, sustinere in teritoriu si in Parlament.

[Sebastian Vladescu a fost remaniat]

Dumitru a declarat pentru MEDIAFAX: "Mi-am luat "la revedere' de la premier, a fost experienta interesanta". Acesta nu a mai asteptat remanierea, ci a demisionat. [Ministrul Agriculturii a demisionat: “La revedere, Boc!”]

  • Ministrii la raport

Ministrii Radu Berceanu, Sebastian Vladescu, Mihai Seitan si Mihail Dumitru au avut discutii separate, joi, la Palatul Victoria, cu primul-ministru Emil Boc, inaintea Colegiului Director al PDL, in care se va decide remanierea Guvernului, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a sosit la sediul Guvernului dimineata, dupa ce premierul Boc a avut o intrevedere, la prima ora, la resedinta sefului statului din cartierul Primaverii, potrivit unor surse oficiale. Intalnirea dintre Berceanu si Boc a durat in jur de o ora.

Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Dupa ora 13.00, au sosit la Palatul Victoria, pe rand, si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan, si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru. Fiecare a plecat de la sediul Guvernului dupa aproximativ un sfert de ora.

Joi dimineata, a mai fost prezent la sediul Guvernului si ministrul Sanatatii, Cseke Attila, dar pentru o intrevedere de lucru cu vicepremierul Marko Bela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.