Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, miercuri, dupa intalnirea PSD-PNL, ca cele doua formatiuni urmeaza sa convina asupra unui guvern de criza, care sa fie instalat "a doua zi" dupa caderea actualului Cabinet, in cazul adoptarii motiunii de cenzura.

"In fine, deja am convenit, s-a acceptat ideea ca e nevoie sa construim o alternativa, in acelasi timp o alternativa de guvernare, de majoritate, ceea ce inseamna sa convenim asupra unui guvern care, in cazul caderii Guvernului Boc, sa fie impus de o majoritate parlamentara, un guvern de criza cu un mandat precis", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca acest guvern de criza PNL-PSD-PC va lua masuri imediate care sa vina in sprijinul societatii si economiei romanesti, in sprijinul tuturor celor care au fost si sunt afectati de guvernarea Boc si, pe de alta parte, sa pregateasca alegeri anticipate.

Liderul liberal a adaugat ca reprezentanti ai celor doua partide vor trece imediat la redactarea programului de guvernare, transmite Mediafax.

"In legatura cu continutul programului de guvernare, el este unul care va fi discutat incepand inca din urmatoarele zile, si este vorba de masuri imediate si reparatorii in cele mai multe cazuri, cum e cazul reducerilor salariilor bugetarilor sau cresterii aberante a TVA-ului. Sunt mai multe astfel de masuri pe care deja le-am discutat si vor fi discutate in detaliu si fixate, urmand ulterior sa convenim si asupra componentei Guvernului si, sigur, unui prim-ministru. Repet, e vorba de un guvern de criza, un guvern pe care sa-l punem a doua zi in locul Guvernului Boc daca vom reusi ca prin motiunea de cenzura sa inlaturam acest Guvern nefast", a spus Antonescu.

In ceea ce priveste propunerea de prim-ministru al acestui "guvern de criza", Antonescu a spus ca acesta va fi convenit, el reiterand pozitia PNL privind un premier independent, cu mare credibilitate publica.

"In legatura cu premierul, va fi un prim-ministru convenit, pozitia PNL o cunoasteti, trebuie sa fie un prim-ministru independent, cu credibilitate, pentru ca este esential in acest moment, un moment greu pentru Romania, ca primul-ministru sa fie un om de mare credibilitate publica", a mai spus Crin Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.