Deputatul PSD Victor Surdu si presedintele PC, Dan Constantin, au anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca deputatii celor doua formatiuni depun o motiune simpla pe Agricultura.

Motiunea, semnata pana la ora conferintei de presa de 81 de deputati PSD si PC, se numeste "Agricultorii romani sufocati de importuri si falimentati de politica agricola a Guvernului Boc", relateaza MEDIAFAX.

Semnatarii solicita expres demisia ministrului Agriculturii.

In textul motiunii se arata ca in ultimul an agricol Guvernul nu a acordat agricultorilor niciun sprijin real.

Consecintele identificate de PSD si PC ar fi pierderea a peste 2,4 milioane tone la productia de grau, in principal din cauza nefinantarii si a neacordarii despagubirilor in caz de calamitate naturala.

In motiune se afirma ca in acest an s-au inregistrat pierderi si la productia de rapita, de floarea-soarelui si porumb, precum si in sectorul legumicol.

Deputatul Victor Surdu a acuzat ineficienta Ministerului Agriculturii in atragerea de fonduri europene, afirmand ca doar 16% din fonduri au fost absorbite.

Presedintele PC a acuzat Ministerul Agriculturii ca a emis un ordin de reorganizare a Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA).
"Reducerea numarului de personal in APIA pune in pericol functionarea acestei institutii si politicile agricole", a spus Constantin.

Surdu a estimat la peste 1,5 miliarde euro pierderile in 2010 in agricultura si a prognozat ca productia slaba la grau va duce, in primele doua luni din 2011, la un import de aproape 1,2 milioane tone de grau, consecinta imediata fiind majorarea pretului painii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.