Purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca a declarat ieri ca, in cazul alegerii vicepresedintelui Consiliului Judetean Galati, candidatul PD nu a fost votat nici macar de catre consilierii judeteni apartinand Aliantei, iar conservatorii l-au sustinut pe acesta. El a apreciat ca, in acest caz, "defectiunea" a fost la nivelul Aliantei PNL-PD.

"Partidul Conservator a votat asa cum a votat de fiecare data, pentru sustinerea candidatului Aliantei", a precizat Ciuca, adaugand ca in Galati PC detine 9 consilieri judeteni. El a spus ca au fost inregistrate 12 voturi "pentru", patru voturi fiind anulate.

"Ne deranjeaza ca vina se arunca in curtea Partidului Conservator", a mentionat Ciuca, adaugand ca ii intelege pe colegii de la PNL si PD, care, "probabil de teama unor repercusiuni de la centru sau a unor discutii care ar fi putut aparea in Alianta, au preferat sa dea vina in curtea Partidului Conservator". Bogdan Ciuca a precizat ca formatiunea pe care o reprezinta solicita ca acest caz sa fie inclus pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a CNC al Coalitiei guvernamentale. El a cerut, de asemenea, ca cei gasiti vinovati sa fie sanctionati.

Purtatorul de cuvant al PC a precizat, totodata, ca acest partid se va prezenta la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu, avand mandatul de a sustine instituirea Parlamentului unicameral si votul uninominal, pe care le considera solutii de reformare a clasei politice romanesti. Reamintim ca membrii conducerii Aliantei au stabilit luni sa ceara liderilor PC, in urmatoarea sedinta a conducerii Coalitiei, sanctionarea conservatorilor galateni care au votat in favoarea PSD in Consiliul Judetean Galati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.