Ilie Sarbu a fost ales, marti, lider al grupului parlamentar PSD din Senat, cu 24 de voturi "pentru", contracandidatul Ion Toma, cel care a detinut pana acum aceasta functie, obtinand 14 voturi.

Senatorii au decis in sedinta de grup sa-i reconfirme pe Dan Voiculescu in functia de vicepresedinte in Biroul Permanent al Senatului, Ioan Chelaru in calitate de chestor si sa o inlocuiasca pe Doina Silistru cu Adrian Tutuianu in functia de secretar in BP.

BPN al PSD a decis, luni, intr-o sedinta care a urmat Comitetului Executiv National, sa recomande grupurilor parlamentare ca Mircea Dusa sa fie lider la Camera Deputatilor si Ilie Sarbu lider la Senat, transmite Mediafax.

Mircea Dusa a fost ales, marti, lider al grupului PSD din Camera Deputatilor, el fiind singurul candidat pentru acest post, care a fost detinut pana acum de Viorel Hrebenciuc. Dusa a fost ales lider al deputatilor PSD, in sedinta de marti a grupului, cu votul unanim al colegilor sai.

  • Socrul lui Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus senatorilor social-democrati, in sedinta de marti in care si-au ales noul lider de grup, ca functia cea mai dificila pe care a ocupat-o a fost cea de ginere al lui Ilie Sarbu.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, ca decizia BPN de a recomanda senatorilor social-democrati alegerea lui Ilie Sarbu in locul lui Ion Toma ca lider de grup a fost intampinata cu critici de catre unii senatori.

Olguta Vasilescu a acuzat, potrivit surselor citate, "mutarea in plic" decisa de conducerea PSD prin recomandarea facuta in favoarea lui Ilie Sarbu, ea afirmand ca lui Toma nu i se poate reprosa ceva legat de activitatea grupului.

Senatorul Nicolae Moga a invocat unele declaratii mai vechi ale lui Ilie Sarbu, el venind cu fotocopii ale unor afirmatii ale acestuia, dupa Congresul PSD din februarie, in care anunta ca nu va mai candida la nicio functie in partid, dupa ce ginerele lui, Victor Ponta, a castigat sefia PSD.

Hrebenciuc se retrage in conul de umbra al PSD


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.