Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, dupa intalnirea cu parlamentarii social-democrati, ca seful statului, Traian Basescu, trebuie sa fie sanctionat cu suspendarea din functie si "intoarcerea la oameni" daca isi incalca indatoririle.

Ponta a facut, astfel, prima declaratie explicita privind suspendarea sefului statului, el evitand sa se pronunte de o maniera clara asupra acestui subiect de-a lungul timpului, atunci cand a fost chestionat de ziaristi.

"Bataliile cele mai vizibile, esentiale, le vom da in aceasta toamna, in Parlament. Ceea ce vom putea sa schimbam cu adevarat, vom schimba in Parlament: trebuie sa dam jos Guvernul Boc, sa spijinim un guvern care sa opreasca aceste masuri ale guvernului Boc si sa pregateasca alegerile anticipate", a spus Ponta, dupa intalnirea cu grupurile parlamentare PSD. El a facut, totodata, si o referire la presedintele Traian Basescu, fara a fi intrebat de jurnalisti in acest sens.

"Si, de asemenea, daca va fi cazul, sa ne batem cu Traian Basescu daca nu-si va indeplini obligatiile de presedinte si va incerca sa perpetueze impotriva vointei populare si impotriva vointei Parlanentului un guvern corupt si incompetent si o criza politica pe care a declansat-o din ziua in care l-a numit pe Emil Boc premier", a adaugat Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat daca s-a referit la o eventuala suspendare a sefului statului, in cazul in care Traian Basescu nu va respecta vointa Parlamentului, Ponta a precizat ca nu a ascuns niciodata acest lucru.

La constatarea exprimata de un jurnalist, potrivit careia s-a ferit sa raspunda explicit pe acest subiect, Ponta a precizat ca a facut acest lucru pentru ca nu doreste sa vorbeasca, in general, ca politician, cu "daca si cu parca".

"Daca Traian Basescu isi incalca indatoririle de presedinte - si indatorirea sa principala este aceea de a nu crea crize politice, ci de a opri crizele politice -, sigur ca da, trebuie sa fie sanctionat si sanctiunea pentru un presedinte este suspendare si retrimiterea la votul cetatenilor", a subliniat Ponta.

In opinia sa, lui Traian Basescu ii este frica de "intoarcerea la oameni", desi el este cel care a promovat acest lucru.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Eu tot spun: Traian Basescu ne-a tot vorbit de intoarcerea la oameni, acum,vad ca ii este foarte frica de oameni si poate il intoarcem noi la oameni pana la urma", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a mai fost suspendat din functia in mandatul precedent, in anul 2007, cand referendumul de demitere a invalidat decizia Parlamentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.