Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni seara, ca remanierile sunt un atribut al premierului si un lucru firesc pentru eficientizarea activitatii unui Cabinet, mentionand ca acest proces nu se face la televizor sau in conferinte de presa.

Intrebat, dupa sedinta BPN al PDL, daca dupa evaluarea pe care premierul o va face in fata grupurilor parlamentare ale formatiunii va urma o remaniere, vicepresedintele PDL a precizat ca acest lucru nu s-a discutat de catre liderii democrat-liberali luni seara, potrivit MEDIAFAX.

El a subliniat ca remanierea este "atributul presedintelui partidului, care este si premier in functie" si care se consulta cu presedintele Romaniei.

"Nu facem remaniere nici la televizor nici in conferinta de presa, eu cred ca acestea fac rau. Aceasta durata prelungita, de a spune unii si altii despre ce este vorba, cred ca nu fac un Guvern eficient. Ele (remanierile, n.r.) se executa, nu se discuta si este atributul primului ministru", a spus Flutur.

Vicepresedintele PDL a evitat sa precizeze daca este necesar sa se faca o remaniere, preferand sa vorbeasca in termeni generali despre proces. "Institutia remanierii este o normalitate, pentru a eficientiza un Guvern. Deci remanierea este un lucru firesc. Evident, cand si cum, vom vedea, dar este atributul primului ministru", a spus Gheorghe Flutur.

El a mai aratat ca in cei 20 de ani de democratie au fost remanieri si vor mai fi, in perioada urmatoare.

Flutur a mai spus ca PDL se afla in etapa in care isi face propriile analize in partid in privinta ministrilor sustinuti de formatiune. El a aratat ca despre ministrii ai celorlalte formatiuni politice se discuta in coalitie.

"Ministrii care provin din celelalte partide, daca este sa se faca o evaluare, trebuie facuta de catre primul ministru in coalitie", a adaugat Flutur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.