Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca formatiunea sa incepe sesiunea ordinara parlamentara prin depunerea a doua motiuni simple, una pe Agricultura, la Camera Deputatilor, si alta pe Sanatate, la Senat si ca va vota orice motiune simpla initiata de PNL.

Ponta a precizat ca in BPN s-a stabilit ordinea de zi a CExN, convocat imediat dupa sedinta BPN si care priveste activitatea PSD in sesiunea parlamentara care incepe, potrivit MEDIAFAX.

"Avem un obiectiv foarte clar: opozitie totala la regimul Basescu-Boc, motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului Boc si orice alta actinune care tine de noi ca parlamentari, care tine de noi, ca partid, pentru a scoate Romania din criza", a spus Ponta.

El a mentionat ca PSD va incepe sesiunea parlamentara cu doua motiuni simple.

"Vom incepe sesiunea parlamentara, chiar de saptamana viitoare, cu doua motiuni simple, una pe Agricutura, motiunea PSD-PC, la Camera,si, la Senat, pe Sanatate. De asemenea, vom vota orice motiune simpla pe care grupul liberal eventual o va initia", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD se pregateste si pentru actiunile politice din luna octombrie, care inseamna convocarea de conferinte judetene, precum si convocarea conferintelor la organizatiile de tineret si femei.

"Pe 16 octombrie vom convoca Consiliul National si un Congres extraordinar cu trei obiective: modificarea Statutului, programul de scoatere a Romaniei din criza si programul de actiuni pentru aceasta toamna si pentru 2011", a mai spus Ponta.

  • CExN al PSD a aprobat depunerea motiunii de cenzura

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a aprobat, luni, in unanimitate, depunerea de catre social-democrati a motiunii de cenzura.
Decizia a fost luata chiar la inceputul sedintei, la propunerea liderului PSD Victor Ponta.

Acesta a precizat ca detaliile privind calendarul depunerii motiunii de cenzura vor fi stabilite ulterior.

Ponta a intrebat daca exista comentarii asupra acestei propuneri, fara ca nimeni sa formuleze obiectii, iar votul membrilor CExN a fost unanim.

Surse din conducerea PSD au declarat, pentru MEDIAFAX, ca subiectul motiunii de cenzura a fost discutat si in Biroul Permanent National care a precedat sedinta CExN, iar liderii partidului au cazut de acord ca, in principiu, orizontul de timp optim pentru depunerea motiunii de cenzura ar fi imediat dupa Consiliul National din 16 octombrie, cand PSD va lansa si oferta de guvernare.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

BPN nu a decis insa o data exacta pentru initierea motiunii de cenzura, mai multi lideri apreciind, potrivit surselor citate, ca momentul depunerii sa fie si in functie de o eventuala remaniere a Guvernului Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.